Hoe stel je jouw profiel op?

Datum bijgewerkt: 11 april 2023

Je plaatsing op de datingsite bestaat uit twee zaken, een foto en je profiel. Het profiel gebruik je om achtergrondinformatie over jezelf en je persoonlijkheid te geven. De foto is er om een eerste indruk te geven.

Er zijn weinig mensen die ontkennen dat een eerste indruk op uiterlijk wordt gebaseerd. Plaats daarom altijd een representatieve en recente foto van jezelf op de dating-site. Goede foto’s werken zeer positief voor de respons op je inschrijving.

Het vinden van een liefde is niet zo toevallig als “Hollywood” doet vermoeden. Veel mensen hebben een relatie met iemand uit hun omgeving, met overlappende interesses en hetzelfde opleidingsniveau. Stel je profiel daarom zo op dat mensen een indruk kunnen krijgen van wat voor persoon je bent. Belangrijk is om een balans in je profiel aan te brengen. Laat doorschemeren wat je “eisen” zijn én geef genoeg van jezelf bloot. Zorg er voor dat je plaatsing op de site representatief is en jou als persoon goed “verkoopt.”

Schrijf je profiel niet te gedetailleerd en ook niet te breed. De brede en nietszeggende opmerking “ik hou van hobby’s” geeft namelijk geen informatie over waar jou als persoon. Bij een te gedetailleerde omschrijving sluit je juist op voorhand een hoop personen uit. Zoek niet naar een partner van 25,3 jaar, met precies hetzelfde tennis-, en opleidingsniveau, bruine ogen die woonachtig is in de gemeente Boekel. Hiermee elimineer je al een hoop potentiële partners.

Herschrijf je profiel een paar keer door er wat nuances in aan te brengen. Verander ook je foto’s regelmatig. Hiermee behoud je een stukje afwisseling in je plaatsing en zal je een hogere respons krijgen.