Hoe spreek je nou eigenlijk af?

Datum bijgewerkt: 11 april 2023

Je hebt leuke gesprekken gevoerd en je bent nog redelijk aan het flirten geslagen ook. Dan komt er een moment waarop de digitale anonimiteit wordt verlaten. Je spreekt een keer in het echt met elkaar af. Hoe verloopt dit proces en wat zijn zaken waar je op moet letten?

Allereerst is een goede voorbereiding het halve werk. Kom niet uit je werk naar de afspraak gesneld met het zweet op je voorhoofd en natte oksels. Bereid je rustig voor. Dit houdt ook de zenuwen in bedwang.

Doe je niet anders voor als dat je bent. Dit is al belangrijk bij het digitale mailen en chatten, maar nog belangrijker bij de eerste echte “live” date. Je voorkomt hiermee een hoop teleurstelling voor zowel jezelf als de ander.

Organiseer geen hele dag “uit.” Ga bij jullie eerste treffen gewoon ergens wat drinken op neutraal terrein. Hierdoor kan je snel opstappen als de date je niet bevalt. Vooral kroegen lenen zich hier goed voor. De sfeer in een kroeg is doorgaans prettig en ongedwongen.

Het is sterk af te raden voor de eerste keer bij iemand thuis af te spreken. Niet dat we gelijk allerlei angstverhalen de wereld in willen helpen van verdwenen vrouwen, maar het verstoort de balans enorm.

Als je iets niet vertrouwt: Spreek dit direct uit of stap gelijk op. Je onderbewustzijn is in dit soort situaties vaak de beste raadgever.

Meld een vriend of vriendin dat je gaat daten. Spreek af dat als je hem of haar kan smssen en dat diegene in de buurt is.