Communicatie, de sleutel tot succes

Datum bijgewerkt: 12 april 2023

Goed communiceren is moeilijk en “horken” lopen er overal rond. Zowel op je werk, in je privé leven en dus ook op websites. Probeer altijd correct te blijven bij het daten. Of je nu wel of niet verder met iemand verder wilt gaan. Wees daar duidelijk in. Als je echt last van iemand hebt kan je dit melden bij de webmasters van de site.

De belangrijkste manier van communiceren doe je niet met je stem. De gehele non-verbale communicatie is vele malen belangrijker, van de houding die je aanneemt tot en met de parfum die je op hebt. (Een beschrijving geven van elke uiting van non-verbale communicatie zou tot een wel hele lange pagina leiden. Er zijn echter een paar dingen die je jezelf heel makkelijk kan aanleren.) Te beginnen met een open houding. Steek je handen niet te vaak in je zakken met opgetrokken schouders. Kruis je armen ook niet als je tegenover iemand zit.

Een tweede belangrijk punt van non-verbale communicatie is dat je de persoon waarmee je wat zit te drinken gewoon aankijkt. Staar ook weer niet minuten achter elkaar in iemands ogen, daar wordt diegene onzeker van. Als je continue naar de muur of vloer kijkt kom je onzeker of ongeïnteresseerd over. Vanzelfsprekend zit je niet te smakken aan tafel, hou je de deur netjes open (heren!), praat je niet continue over ex-en (dames!) etc.