Dit zijn de beste alternatieven voor Tinder

Datum bijgewerkt: 11 april 2023

Tinder is al jaren in gebruik en inmiddels gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld de populaire datingapp. Die helaas een reputatie heeft gekregen. Van Tinder wordt ook wel eens gezegd dat het eigenlijk niets meer dan een ordinaire vleeskeuring is en dat vooral de mannen op het platform alleen interesse hebben in seks. Dat is wel iets te gemakkelijk om te zeggen, maar het is nu eenmaal wel de reputatie die de app heeft. Daarom zijn veel singles op zoek naar goede alternatieven. Laten wij nu niet geheel toevallig de beste alternatieven voor Tinder hebben uitgezocht.

Bumble: Tinder, maar dan anders

Bumble is de eerste app die we onder de aandacht willen brengen en dat is met een reden. In de basis werkt Bumble hetzelfde als Tinder, maar je kunt minder foto’s plaatsen. Je kunt wel meer over jezelf vertellen. Je kunt ook aangeven waarnaar je op zoek bent en voor de LGBT-gemeenschap zijn er meer mogelijkheden om mensen te leren kennen. Het grootste voordeel is dat vrouwen beschermd worden tegen vieze berichtjes van viespeuken die na twee woorden te hebben gewisseld al met foto’s van geslachtsdelen strooien of oneerbiedige voorstellen doen. Bij Bumble zet de vrouw ten alle tijde de eerste stap om te chatten als er sprake is van een match.

Plenty of Fish: Meer informatie te vinden

Mensen die op zoek zijn naar liefde of zelfs een serieuze relatie, hebben veel meer aan een app waarmee je ook informatie over iemand kunt vergaren. Je wil weten hoe iemand is, wat hij of zij leuk vindt of je hecht misschien wel waarde aan iemand zijn of haar geloofsovertuigingen. Plenty of Fish, de app die ook wel POF wordt genoemd, maakt het mogelijk om meer over jezelf te vertellen. Je kunt je profiel wel verrijken met foto’s, maar het gaat veel meer om de informatie dan om het plaatje. Zo kun je dus veel beter oordelen of het de moeite waard is om met iemand een match te krijgen.

Badoo: Big Brother is watching you

Badoo willen we naar voren schuiven als alternatief op Tinder, ondanks dat we minder gecharmeerd zijn van het idee dat je met de app mensen kunt tracken. Nee, niet live tracken, maar je kunt wel op een kaart zien waar potentiële matches zijn of waar je matches zijn geweest. Ergens is dat ook positief, want je kunt dus personen in je omgeving vinden. Logistiek gezien is dat wel zo prettig, want je wil het liefst niet matchen met iemand waarvoor je 2 uur in de auto of in de trein moet zitten. Andere leuke voordelen aan Badoo zijn dat je zowel foto’s als video’s kunt uploaden en dat je ook vrij veel over jezelf kunt vertellen. Nog belangrijker is dat mensen ook worden gecontroleerd of de opgegeven informatie die je hebt ingevoerd wel klopt. Dus bye bye aan al die fake profielen.

Grindr: Tinder voor de LGBT-gemeenschap

Grindr is een goed alternatief op Tinder. Als je homoseksueel, biseksueel of transseksueel bent. Het is dus ook een app speciaal voor de LGBT-gemeenschap. In tegenstelling tot de andere apps is Grindr geen platform om diepzinnige gesprekken te voeren of om profielen te verrijken. Het is simpelweg een app waarmee je kunt kijken of er in je omgeving gelijkdenkende mensen zijn waarmee je kunt afspreken. Grindr heeft het platform dan ook gebouwd om mensen ertoe te bewegen om elkaar vaker in het echt te ontmoeten. En eerlijk, de functie wordt door het merendeel gebruikt om een snelle seksdate te regelen. Dat is nu eenmaal een feit.